O Festeelvalu

Festeelval – smo ekipa prostovoljcev, ki se bojuje za napredek kulture, umetnosti in kakovosti bivanja na Jesenicah. S Festeelvalom želimo doseči spremembo odnosa Jeseničanov do lastnega mesta.

Ekipa Festeelvala

Čar Festeelvala je v tem, da je nastal na pobudo različnih akterjev, ki v mestu Jesenice vidijo velik neizkoriščen potencial. Ime je prispeval neimenovan avtor, ki je svoj predlog podal v spletni anketi, kjer se je izbiralo ime za večdnevno poulično dogajanje na Jesenicah. Je skovanka besed festival in »steel«, kar v angleščini pomeni jeklo. Ime odraža zgodovino mesta in karakter ljudi, ki v njem živijo.

V preteklosti so pri projektu sodelovali različni posamezniki in organizacije. Od vsega začetka pri projektu sodeluje Mladinski svet Jesenice, levji delež prispeva tudi Klub jeseniških študentov. Hkrati moramo omeniti tudi odlično sodelovanje z Gornjesavskim muzejem Jesenice,  Mladinskim centrom Jesenice, Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice in Občinsko knjižnico Jesenice. Svoj krog počasi širimo tudi na ostala aktivna društva in organizacije na Jesenicah.

Namen projekta:

Glavni namen je bil v osnovi prebuditi mesto in prebivalce, enkrat na leto postaviti  dogajanje na ulice in povezati prebivalce, da začutijo neko pripadnost do mesta. Ob izkušnjah, ki nam jih je prinesel projekt, pa smo kmalu spoznali, da je glavni namen Festeelvala razvoj mladinskih aktivistov, prenos znanja in omogočanje mladim, da se organizacijsko in kulturno izrazijo.