Sodelovanje

Partnerji

Ekipa Festeelvala se že četrto leto trudi, da bi ljudje, ki imajo Jesenice za mrtvo mesto, v katerem se »nič ne dogaja«, opazili, da ni vse tako črno.

V želji, da bi mesto izboljšali tudi bolj trajnostno, smo lani začeli s projektom poslikave sten oz. muralizmom. Verjetno ste opazili poslikavi na nadvozu pri trgovini Tuš, sami pa smo najbolj ponosni na mural na pokritem prireditvenem prostoru pri tržnici, ki velja za največjega v državi, njegov avtor pa je eden od najbolj cenjenih muralistov v Evropi Mariuzs Waras. Projekt je bil medijsko odlično pokrit, saj so o njem poleg mnogih lokalnih medijev poročali tudi nacionalni mediji (Delo, Svet na Kanalu A).

Prebivalci Jesenic so murale sprejeli z velikim navdušenjem, zato smo se odločili, da poslikavanje sten nadaljujemo. K nam želimo povabiti kakovostne umetnike, ki bi nam pomagali izkoristiti potencial mesta, ki je s svojo industrijsko preteklostjo pravi raj za ulično umetnost. Kljub prostovoljnemu delu umetnikov so lani stroški (barve, šablone, dvigalo …) predstavljali večinski del stroškov celotnega Festeelvala. Pridobivanje sredstev od nas terja veliko časa, časa, ki bi ga v primeru večjih donacij lahko namenili za razvijanje še bolj kvalitetnega programa. Iz teh razlogov smo se odločili, da poskušamo čim več sredstev pridobiti s pomočjo uspešnih podjetji. Prebivalcem Jesenic in širše želimo dokazati, da mesto ne nudi zgolj zaposlitev, temveč tudi dobro kvaliteto bivanja. Zgodovina pa nam dokazuje, da so najbolj uspešna mesta prav tista z bogato in razvito kulturo.

Sodelovanje lahko poteka na več načinov in po vaših željah. Pomoč bi bila dobrodošla v obliki finančnih donacij, kot tudi v obliki donacij materiala oz. strojev. Stroški vsakega murala se gibljejo med 10 do 15 evrov na kvadratni meter, odvisno od kvalitete površine in zahtevnosti motiva. Več sredstev, kot nam uspe zbrati, več površin bomo lahko polepšali.

Dodatnih idej z vaše strani se seveda ne bomo branili. Prav tako bi bili izredno veseli sodelovanja na drugih področjih Festeelvala.

Kontaktirate nas lahko na info@msj.si.

Prostovoljci

S svojim delom in trudom pomagaj pri izvedbi Festeelvala!

Iščemo osebe s polno energije, kreativnosti in noro odštekanih idej, da bi s svojim znanjem, izkušnjami in sposobnostmi ustvarili aktivnosti v okviru Festeelvala ter na ta način prebudili Jesenice in okolico.

Prostovoljcem nudimo:
- Delo v mladem in kreativnem timu
- Nove izkušnje in znanja na področju organizacije in izvedbe dogodkov
- Uresničitev lastnih idej
- Druženje in spoznavanje novih ljudi
- Prost vstop na prireditve in hrano na dan dogodka
- In še mnogo več  🙂

Bodi del dogajanja in se pridruži ekipi Festeelval-a. Mail s svojim opisom pošlji na info@msj.si.